Keptas viščiukas
Daržovės iš tikro lietuviško kaimo
Reikės:
- 1,5 kg viščiuko,
- 2 šaukštų druskos,
- 1 šaukštelio ciberžolės,
- 1 šaukštelio maltos kalendros,
- 7 skiltelių česnako,
- 1–2 šaukštų raudonėlio,
- 0,5 šaukštelio juodųjų maltų pipirų,
- 0,5 indelio (apie 90 g) krienų,
- 100 ml alyvuogių aliejaus.
Eiga:
- Viščiuką nuplauname ir nusausiname.
- Į dubenį sudedame druską, ciberžolę, kalendrą, smulkintus česnakus, maltus pipirus, raudonėlj – viską gerai išmaišome ir įtriname viščiuką.
- Krienus ir alyvuogių aliejų išplakame iki vientisos masės, ištepame viščiuką ir palaikome 3–4 val.
- Kepame 220 laipsnių temperatūroje 1 val. 15 min., pridengiame folija, pabaigoje paskrudiname.