Keptas viščiukas

Daržovės iš tikro lietuviško kaimo

Reikės:

  • 1,5 kg viščiuko,
  • 2 šaukštų druskos,
  • 1 šaukštelio ciberžolės,
  • 1 šaukštelio maltos kalendros,
  • 7 skiltelių česnako,
  • 1–2 šaukštų raudonėlio,
  • 0,5 šaukštelio juodųjų maltų pipirų,
  • 0,5 indelio (apie 90 g) krienų,
  • 100 ml alyvuogių aliejaus.

 

Eiga:

  1. Viščiuką nuplauname ir nusausiname.
  2. Į dubenį sudedame druską, ciberžolę, kalendrą, smulkintus česnakus, maltus pipirus, raudonėlj – viską gerai išmaišome ir įtriname viščiuką.
  3. Krienus ir alyvuogių aliejų išplakame iki vientisos masės, ištepame viščiuką ir palaikome 3–4 val.
  4. Kepame 220 laipsnių temperatūroje 1 val. 15 min., pridengiame folija, pabaigoje paskrudiname.

Algimanto Vaupšo ūkis

Adresas

Dvarčiaus kaimas, Užvenčio seniūnija, 86354 Kelmės rajonas

Mobilaus telefono numeris

+370 687 54968

Telefono numeris

+370 427 60039

El. paštas

algimantasvaupsas@gmail.com