Pupelių ir kopūstų troškinys
Daržovės iš tikro lietuviško kaimo

Reikės:
-
2 valgomųjų šaukštų aliejaus,
-
Žiupsnelis druskos,
-
Maltų juodųjų pipirų,
-
400 ml vandens,
-
200 g konservuotų pupelių,
-
1 kopūsto,
-
1 morkos,
-
3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo.
Eiga:
- Kopūstą ir morką sutarkuokite.
- Svogūną sukapokite ir kartu su morka pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės (apie 3 minutes).
- Į puodą sudėkite kopūstus, pakepintas daržoves, pupeles, įberkite prieskonių.
- Viską išmaišykite ir supilkite vandenį.
- Troškinkite apie 10 minučių.
- Įmaišykite pomidorų padažą ir troškinkite, kol nebeliks vandens.
- Tinka kaip garnyras prie žuvies.