Troškinti burokėliai
Daržovės iš tikro lietuviško kaimo

Reikės:
- 800 g burokėlių,
- 100 g sviesto,
- 2 valgomųjų šaukštų grietinės,
- 1 valgomojo šaukšto kvietinių miltų,
- 1 svogūno,
- 1 valgomojo šaukšto acto,
- Žiupsnelio druskos,
- 1 šaukštelio cukraus.
Eiga:
- Burokėliai, verdami arba kepami orkaitėje, nulupami ir stambiai sutarkuojami.
- Smulkiai supjaustomas svogūnas, kepinamas svieste.
- Į tą patį indą ant svogūnų sudedami burokėliai ir viskas troškinama.
- Atskirame inde sumaišoma grietinėlė su miltais, actas, cukrus, druska.
- Paruoštas padažas, nuolat maišant, supilamas į burokėlius.
- Uždengiamas indas ir truputėlį viskas pakaitinama.