Troškinti burokėliai

Daržovės iš tikro lietuviško kaimo

Reikės:

  • 800 g burokėlių,
  • 100 g sviesto,
  • 2 valgomųjų šaukštų grietinės,
  • 1 valgomojo šaukšto kvietinių miltų,
  • 1 svogūno,
  • 1 valgomojo šaukšto acto,
  • Žiupsnelio druskos,
  • 1 šaukštelio cukraus.

 

Eiga:

  1. Burokėliai, verdami arba kepami orkaitėje, nulupami ir stambiai sutarkuojami.
  2. Smulkiai supjaustomas svogūnas, kepinamas svieste.
  3. Į tą patį indą ant svogūnų sudedami burokėliai ir viskas troškinama.
  4. Atskirame inde sumaišoma grietinėlė su miltais, actas, cukrus, druska.
  5. Paruoštas padažas, nuolat maišant, supilamas į burokėlius.
  6. Uždengiamas indas ir truputėlį viskas pakaitinama.

Algimanto Vaupšo ūkis

Adresas

Dvarčiaus kaimas, Užvenčio seniūnija, 86354 Kelmės rajonas

Mobilaus telefono numeris

+370 687 54968

Telefono numeris

+370 427 60039

El. paštas

algimantasvaupsas@gmail.com