Žąsis kimšta raugintais kopūstais

Daržovės iš tikro lietuviško kaimo

Reikės:

  • Didelės žąsies (1 vnt.),
  • 1 kg raugintų kopūstų (geriau su spanguolėmis),
  • 12 vnt. lauro lapų,
  • 1 stiklinė obuolių sulčių (namie gamintų).

 

Eiga:

 

  1. Paukštį įdėti į didelį indą, aplieti obuolių sultimis, apibarstyti druska bei pipirais ir laikyti vėsioje vietoje 3 dienas.
  2. Laikas nuo laiko žąsį apipilti sultimis (paukštis neturi būti jose apsemtas).
  3. Žąsį įdaryti kopūstais ir užsiūti.
  4. Žąsį ištepti aliejumi, įdėti į gilesnę skardą, uždengti folija ir kepti 200° temperatūroje.
  5. Kepama apie 3 valandas.

Algimanto Vaupšo ūkis

Adresas

Dvarčiaus kaimas, Užvenčio seniūnija, 86354 Kelmės rajonas

Mobilaus telefono numeris

+370 687 54968

Telefono numeris

+370 427 60039

El. paštas

algimantasvaupsas@gmail.com